anglèscatalàespanyolfrancès
La Torreta
Anya - La Noguera (Lleida)
 Tel. 973 40 20 45

 Reserva online
Dia d'entrada: Nits: Enviar

Esports d'aventura

Pobles propers a Montsonís, com Àger i Vilanova de Meià, estan considerats com dues de les capitals catalanes dels esports de vol lliure, com el parapent o l'ala delta.

El particular microclima afavoreix la pràctica d'aquests esports fins el punt de que s'hi han celebrat concursos i campionats nacionals i internacionals.

Actualment hi ha una escola amb monitors d'aquest esport, que lloguen espais als bancals per ser utilitzats com a camps d'aterratge.

Practicar el piragüisme al pantà de Sant Llorenç de Montgai és un altre dels atractius de la zona.
Les embarcacions es poden llogar a través de L'Associació Piragüística de Balaguer.
I a part de la pràctica purament esportiva, el pantà de Sant Llorenç és també un lloc fantàstic per passar una tarda de lleure amb la família i els nens.

Les rutes en BTT pel Montsec acostumen a agradar molt als visitants aficionats a pedalejar.
Una proposta és sortir d'Àger i rodejar la muntanya; arribar fins al Coll d'Ares, superant un desnivell de 1000 metres amb la recompensa de poder admirar tot el pirineu català i aragonès; o creuar el Congost de Mont-Rebei (un impressionant tall fet a la roca no apte per als qui tenen vertígen), són només algunes de les possibilitats.

La Ruta dels Dòlmens, a l'Alt Urgell, es pot fer també en bicicleta, o bé a peu o en tot terreny. Es tracta d'un itinerari de 27 quilòmetres molt ben senyalitzat. La ruta comença a Organyà, des d'on s'agafa la carretera de la vall de Cabó. Pel camí anirem trobant nombrosos i diversos monuments megalítics.


Activitats culturals

Endinsar-se pels carrers empedrats de Montsonís és submergir-se dins d'un món on la realitat quotidiana no hi té cabuda. És un salt en el temps, un forat negre ben conservat que busca en el passat la seva filosofia de vida.


Castells de Lleida, 2006 - www.castellsdelleida.com -