anglèscatalàespanyolfrancès
La Torreta
Anya - La Noguera (Lleida)
 Tel. 973 40 20 45

 Reserva online
Dia d'entrada: Nits: Enviar

Passejades culturals

Endinsar-se pels carrers empedrats de Montsonís és submergir-se dins d'un món on la realitat quotidiana no hi té cabuda. És un salt en el temps, un forat negre ben conservat que busca en el passat la seva filosofia de vida. I prova d'això és el seu castell, una fortalesa construïda l'any 1024 però que encara conserva aquesta aroma a història viva que els seus propietaris s'han encarregat de guardar en forma de petits detalls d'època. Detalls que passarien desapercebuts de no ser per les visites guiades que s'organitzen. Itineraris que no només busquen recordar la seva història, sinó també conèixer o, almenys, intuir quin era el dia a dia del castell, quins eren els seus costums, oficis, deures i vestits d'època.

Elements bàsics a destacar d'aquesta fortificació medieval si l'amor no us ennuvola el cap: la magnífica façana exterior, presidida per la torre d'homenatge; l'oratori privat; la cuina; els bancs festejadors; el forn de pa; la presó; el celler; l'habitació reservada als pelegrins; la sala d'armes; la sala dels escuts, i la resta de sales on s'exposen tapissos i records d'altres èpoques.


Activitats culturals

Endinsar-se pels carrers empedrats de Montsonís és submergir-se dins d'un món on la realitat quotidiana no hi té cabuda. És un salt en el temps, un forat negre ben conservat que busca en el passat la seva filosofia de vida.


Castells de Lleida, 2006 - www.castellsdelleida.com -