anglèscatalàespanyolfrancès
La Torreta
Anya - La Noguera (Lleida)
 Tel. 973 40 20 45

 Reserva online
Dia d'entrada: Nits: Enviar

Rodalies

El Castell medieval de Montsonís

Presidint Montsonís, un castell amb gairebé mil anys d'història, construït el 1024 pel Comte d'Urgell Ermengol II per tal de protegir les seves terres. Ja en aquella època, a Montsonís hi arribaven visitants; pelegrins del Camí de Santiago que podien dormir en una de les habitacions del castell, tot i que, per normes de seguretat, tancats a pany i clau per evitar que passegessin impunement per tota la casa durant la nit. Ara, els visitants poden recórrer totes les dependències del Castell (la cuina, la presó, les torres de vigilància, l'habitació del pelegrí, la masmorra, etc.) i conèixer la seva història a partir d'una visita guiada, amb una explicació adaptada a cada edat. La visita guiada al Castell transporta al visitant a l'edat mitjana.

Pobles propers

Montsonís està rodejat de petits nuclis o pobles de gran interès cultural i turístic. Ja sigui per visitar monuments medievals o esglésies romàniques, o bé per a gaudir de la gastronomia típica de la comarca.

Artesa de Segre, a només tres quilòmetres de Montsonís, és un punt de referència de la comarca. Punt de trobada de la Vall de tots els pobles de la zona, és el nucli comercial per excelència i on podem proveir del millor de la zona, essent el diumenge, el dia del Mercat Setmanal, el dia de més afluència.

A pocs minuts en cotxe, Balaguer és també una opció molt interessant. Allà, el mercat és els dissabtes. A part, els visitants poden admirar l'església de Santa Maria i el convent de Sant Domènec, tots dos d'estil gòtic; recórrer les restes de les muralles de l'època medieval, o bé arribar-se al Castell Formós, d'origen àrab.

Àger és una altre poble amb molt caràcter. El magnífic recinte del castell, l'església romànica de Sant Pere, el claustre gòtic i el sarcòfag romà de l'església parroquial, són només alguns dels atractius d'aquesta població.


Castells de Lleida, 2006 - www.castellsdelleida.com -  

Pont Romà
La Torreta dAnya
El Campell
Palou del Riu
Cal Gardi
Can Pau de Stes. Creus
Cal Pallarés
Cal Solsona
Cal Alejandro- Hab. Mirador
Cal Xeco
Les Golfes de Cal Caterino
Cal Eric
Ca la Núria
Cal Gravat
Golfes de Cal Gravat
Escola de Palau
Escola del Puig
Escola de Pallerols
Cal Tonet
Cal Martí
Masia Els Arquells
Poy de Samalús
Casa Vila
Cal Valeri
Cal Princesa
Cal Taverner
Ca la Viuda
Cal Metge
Pati de Tarrés
Cal Mestre
Cal Secretari
Ca la Mestra
Mas del Castell dOlost
Cal Miger
Pla de Besora
Masia lAmpurdanés
Masia Vilardaga
Mas den Bosch
LAlberg de la Torra
Mas Castells
Cal Canela
Cases del Castell
Cal Vila de lAlzina
Cal Alejandro - Hab. Abadia
1